Stichting Preuvenetour: De stichting die geld inzamelt voor goede doelen door middel van tourtochten, gereden door prominenten. Met name de sponsoren zorgen ervoor dat ieder jaar weer de stichting diverse goede doelen kan steunen.

Vooruitblik 11e Preuvenewintertour op 30 Januari 2016

De editie van 2016 met ca 61 km zal conditie vergen van de mountainbikers, maar het zal wederom saamhorigheid brengen en vooral net als voorgaande jaren veel “preuve” en gezelligheid ! Zet de wintermutsen op (de mountainbikers natuurlijk de helmen) , handschoenen aan en geniet vooral ! We hebben Clara dit jaar voor de wintertour gevraagd om ervoor te zorgen dat we kunnen genieten van een winters decor met sneeuw.

De eerste etappe start om 10.00 uur vanuit Hotel Van der Valk te Maastricht. Na te hebben genoten van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet bij het mooi verbouwde en gerestyled Hotel Van der Valk vertrekken we vanuit Maastricht via Bemelen, Berg en Terblijt en Vilt naar Valkenburg aan de Geul, alwaar we bij Restaurant – Schenkerij  “de Zoete Zoen” (bovenaan de Cauberg) op en top verwend zullen worden door de familie Peters. Een sfeervol frans-internationaal restaurant waar niet alleen de gasten van het Landal Kasteeldomein de Cauberg graag vertoeven, maar ook gasten uit de omstreken graag dineren. (Ook beschikken zij over een torenkamer die geschikt is voor bijeenkomsten)

De tweede etappe vanuit Valkenburg aan de Geul is eveneens een geaccidenteerd parcours. We rijden voornamelijk over onverharde wegen via Sibbe, Klein Welsden, Margraten en Eckelrade naar Rijckholt voor een vertrouwde stop bij Koetshuis Kasteel Rijckholt. Hier zullen we net als bij voorgaande bezoeken door Jean en Linda Vliegen weer op de door hen gebruikelijke gastvrije manier verwend worden. Het Koetshuis Kasteel Rijckholt beschikt -naast vergaderruimten- over meerdere zalen, de Oranjezaal, het Grand Cafe en de Bounamzaal. Ook hebben zij een prachtig  tuinterras voor het Koetshuis. Zodat U Uw bijeenkomst zowel buiten als binnen kunt houden.  Na het genieten van alle heerlijke hapjes en drankjes gaan we weer van start voor de derde etappe naar Berg en Terblijt.

De derde etappe vanuit het Koetshuis Kasteel Rijckholt naar Hotel Vue en de grottenlocatie La Caverne is een etappe met beklimmingen. We fietsen via Gronsveld, Cadier en Keer, Bemelen naar Berg en Terblijt en genieten onderweg van de mooie natuur. Net als vorig jaar tijdens de wintertour stelden zij hun prachtige locatie graag weer te onzer beschikking. Wij zijn ervan overtuigd dat zij net als de vorige keer ons weer zullen verrassen met hun overheerlijke aparte hapjes en drankjes. Hotel Vue en de grottenlocatie La Caverne zijn uitstekende locaties ook voor Uw congressen, meetings, vergaderingen en (product) presentaties.  Ook de verzorging van een totaalevenement kan gerust aan Hotel Vue worden overgelaten. Maatwerk en de juiste toonzetting zijn de drijfveer van de medewerkers, zij willen niets liever dan dat hun gasten onbekommerd genieten.

Na de inwendige mens versterkt te hebben gaan wij weer van start voor de laatste etappe van de dag terug naar Hotel Van der Valk Maastricht.

De vierde etappe vanuit Berg en Terblijt  terug naar het beginpunt Hotel Van der Valk Maastricht is een etappe dat het peleton zal leiden over licht glooiende veldwegen afgewisseld met stroken asfaltweg. We fietsen via Amby en Scharn naar Maastricht. We spreken dan terecht van een Preuvenewintertour want onze mountainbikers ( en gasten)  zullen er dan zeker aan toe zijn om te gaan genieten van het gebruikelijke heerlijk warm winters buffet als afsluiting van deze bijzondere dag in het schitterend verbouwde en gerestyled Hotel Van der Valk Maastricht.

Kortom, verheug U op alweer een fantastisch evenement !!!

Het parcours is onder voorbehoud en kan op de dag zelf –indien nodig- nog worden aangepast.

 

 

 Meer nieuwsitems en verslagen kunt u hier terug vinden.