Stichting Preuvenetour: De stichting die geld inzamelt voor goede doelen door middel van tourtochten, gereden door prominenten. Met name de sponsoren zorgen ervoor dat ieder jaar weer de stichting diverse goede doelen kan steunen.

10e Jubileum editiePreuvenewintertour

Wederom een dag genieten in het Zuidlimburgse winterlandschap, maar natuurlijk ook weer PREUVE! De Preuvenewintertour 2014 was uitdagend maar zeker geslaagd. De editie van 2015 met ca 70,4 km zal wederom conditie vergen van de mountainbikers, maar het wordt beslist genieten van de winterse omstandigheden. Saamhorigheid, sportiviteit, preuve en gezelligheid staan zoals altijd bij de wintertour hoog in het vaandel! Nadat onze Beschermvrouw het startschot heeft gegeven vertrekken we om 10.00 uur vanuit Kasteel Bloemendal te Vaals richting Epen (in het limburgs Ieëpe). Epen is bekend vanwege de vele vakwerkhuisjes en je kunt er volop genieten van het prachtige uitzicht over de heuvels en dalen. De bekende Geuldamlammeren worden er gefokt. Voor de liefhebbers onder U , je kunt er zelfs een schaap adopteren! Jaarlijks van januari tot eind maart zijn er de bekende lammetjesdagen en kun je samen met de herders rondwandelen. Schaapskooi Mergelland voorziet in haar eigen energiebehoefte. De daken van de stallen zijn voorzien van maar liefst 410 zonnepanelen. In de schaapskooi huizen in de maanden januari tot en met maart ruim 1000 ooien, die daar hun lammeren krijgen. We genieten van de natuur in Eschberg, Vaalsbroek, Raeren, Epenerbaan, Camerig, Plaat en Dorphof en stoppen we in de Eperhei bij de rustieke herberg de Schaapskooi.

Nadat de mountainbikers bekomen zijn van de eerste etappe en de inwendige mens versterkt is gaan wij om ca 11.46 uur op weg voor de volgende etappe. De tweede etappe vanuit Epen naar Rijckholt is ca 16,1 km en voert ons door de mooie natuur van Heijenrath, Waterop, Beutenaken, Terlinden, Terhorst, Banholt, Herkenrade en Sint Geertruid naar het Koetshuis Kasteel Rijckholt (in het limburgs Riêkelt) waar wij 8 december j.l. nog genoten van een geweldig door de eigenaren, Jean en Linda Vliegen, verzorgd sponsordiner. Het Koetshuis is gebouwd in het begin van de 18e eeuw (werd in 1988 geheel gerestaureerd) en is een ideale vorstelijke locatie voor (huwelijks)feesten, conferenties en vele andere particuliere en bedrijfsmatige bijeenkomsten.  (Bezoek ook eens de faceboekpagina “Koetshuis Kasteel Rijckholt”) Het koetshuis was ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Duitse handen. Een van de beelden in de tuin is nog bewaard uit die tijd en betreft een adelaar (Adler), die een exacte replica is van de adelaar boven op de Brandenburger Tor in Berlijn!

Na het wederom genieten van alle heerlijke hapjes en drankjes gaan we om ca 13.35 uur weer van start voor de derde etappe naar Berg en Terblijt. (Valkenburg aan de Geul) De derde etappe vanuit Rijckholt naar Hotel Vue des Montagnes is een etappe van ca 13,8 km. We genieten van de natuur in Gronsveld, Savelsbos, Cadier en Keer, ‘ t Rooth, Gasthuis en Vilt, waar we omstreeks 14.30 uur aankomen bij de onlangs door de nieuwe eigenaren volledig gerenoveerde Hotel Vue des Montagnes. (genomineerd als beste vergaderlocatie van het jaar 2014 !) Hotel Vue des Montagnes hecht veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Een belangrijke stap is het werken met natuurlijke / fairtrade producten. MVO is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people) en binnen de ecologische randvoorwaarden (planet), de zogenaamde triple-P benadering:

  • People
  • Planet
  • Profit.

Kortom laat U vandaag verrassen bij Vue des Montagnes !!

Nadat Hotel Vue des Montagnes ons op een gastvrije manier in de watten hebben gelegd en nadat de inwendige mens wederom versterkt is gaan we omstreeks 15.15 uur weer van start voor de laatste etappe van de dag terug naar het schitterende Hotel Kasteel Bloemendal te Vaals. De vierde etappe vanuit Berg en Terblijt terug naar de Kasteelambiance van Kasteel Bloemendal te Vaals voert ons door het mooie landschap van Plenkert, Valkenburg, Oud Valkenburg, Walem, Schin op Geul, Schoonbron, Etenaken, Fromberg, Piepert, Eijs, Nijswiller, Harles, Holset en Eschberg, waar we omstreeks 16.57 uur arriveren.

We spreken dan terecht van een Preuvenewintertour want onze mountainbikers (en gasten) zullen er dan zeker aan toe zijn om te gaan genieten van een heerlijk warm winters buffet als afsluiting van deze bijzondere dag in het mooie culturele en historische Kasteel Bloemendal alwaar de grenzen van Duitsland en Belgie elkaar raken. Het parcours zoals hierboven omschreven is onder voorbehoud en kan op de dag zelf –indien nodig- nog worden aangepast.

Beschermvrouw en het bestuur van de Stichting Preuvenetour.

 


 

 

 Meer nieuwsitems en verslagen kunt u hier terug vinden.