Stichting Preuvenetour: De stichting die geld inzamelt voor goede doelen door middel van tourtochten, gereden door prominenten. Met name de sponsoren zorgen ervoor dat ieder jaar weer de stichting diverse goede doelen kan steunen.

Nieuw logo Stichting Preuvenetour

 

Geslaagde voetbal/sponsoravond 23/6 Landgoed  Winselerhof

Omdat het Nederlands elftal op 23 juni j.l. tijdens de wereldkampioenschappen in Brazilië de laatste poulewedstrijd tegen Chilli moest spelen had het bestuur voor de voetballiefhebbers een speciaal "voetbalarrangement" samengesteld dat zou plaatsvinden voorafgaand aan de gebruikelijke sponsoravond. Er hebben in totaal een 70 tal voetballiefhebbers van dit arrangement gebruik gemaakt bij de Winselerhof om samen met onze Beschermvrouw en het bestuur te genieten van de wedstrijd. Vier grote tv schermen, drankjes en hapjes (afgestemd op onze tegenstander Chili) , een gezellige oranje versierde locatie (alle oranje accessoires werden spontaan gesponsord door Freek Laeven van Brands Bierbrouwerij) zorgden ervoor dat iedereen volop genoot. De uitslag 2-0 voor Nederland maakte de feestvreugde uiteraard compleet !

Na de wedstrijd -inmiddels bestond het gezelschap uit 90 personen- werd in het Restaurant Pirandello van het landgoed Winselerhof de avond verder voortgezet.
Door Professor Suzanne Pasmans werd het goede doel " UNDER YOUR SKIN FOUNDATION " waarvoor wij dit jaar fietsen toegelicht. Allen waren sterk onder de indruk van haar verhaal en gaven aan dat het van het Bestuur en haar Beschermvrouw een uitstekende keus hadden gemaakt om dit jaar voor dit doel te fietsen.

Onze voorzitter, Hans Hoffman, gaf wederom op zijn gebruikelijke humoristische wijze al een vooruitblik op de dag van de Preuvenetour, 4 september 2014. Ook werd door hem het nieuwe logo en de huisstijl (ontworpen en gesponsord door Perron 9) van de Stichting Preuvenetour bekend gemaakt. Door iedereen werd hier zeer enthousiast op gereageerd. Zelfs het bestuur was gekleed (gesponsord door Scapa Maastricht) in de kleuren van het nieuwe logo.

Als U dit leest moet U zich ervan bewust zijn dat deze website wordt gesponsord door Emile Bastings Webdesign.

Het bestuurslid Hans Frissen gaf via lichtbeelden de route aan die wij op 4 september a.s. gaan fietsen. Het wordt dit jaar een hele bijzondere route en wel met heel bijzondere "sterren" stopplaatsen. Binnenkort zal op de website hier uitgebreid verslag van worden gedaan.

De aanwezigen kregen aan het eind van de avond nog een mooie routekaart mee voor de route van de 17e preuvenetour. (gesponsord door Andi Druk)
Voor het bestuur en beschermvrouw was het hartverwarmend te ervaren dat iedereen weer volop genoten had van deze sponsoravond.
Binnenkort dus meer op de website over de a.s. Preuvenetour van 4 september !

Sponsoren en Les Amis Du Preuvenetour Bezochten Tefaf.

Op maandag 17 maart 2014 bezochten wij wederom de TEFAF in het Mecc.

Wederom was het een hele gezellige druk bezochte middag. Na de zeer gastvrije ontvangst in het NH Hotel met koffie en voortreffelijk gebak, was er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de Tefaf te bezoeken. De ambiance van deze unieke kunstbeurs was wederom top !

Na het bezoek aan de Tefaf werd er -in afwijking van voorgaande jaren-  een uitgebreid oosters buffet geserveerd, hetgeen door alle gasten enorm werd geprezen.
Het bestuur en haar Beschermvrouwe heeft dan ook besloten hier voortaan een jaarlijkse traditie van te maken. Pas laat in de avond ging iedereen tevreden huiswaarts. Wederom dus een geslaagde Tefafdag.
In de eerstvolgende editie van Chapeau zullen overigens mooie sfeerfoto's van onze hoffotograaf Frits Widdershoven verschijnen !

9e Preuvenewintertour 25 januari 2014 weer groot succes!

Saamhorigheid, teamgeesten gezelligheid was troef en allemaal gingen wij op weg naar dezelfde klinkende overwinning: Het goede doel!

25 januari 2014 stond alweer de negende Preuvenewintertour op het programma. De deuren van Hotel Kasteel Bloemendal in Vaals stonden alweer wagenwijd en gastvrij open. Het bestuur van de Stichting Preuvenetour wachtte zoals altijd hun gasten vriendelijk op.

Ondanks het winterweer was het een ideale dag om te mountainbiken. Zoals altijd tijdens de Preuvenetour waren de omstandigheden ook weer optimaal. Met open armen werden de gasten door het bestuur Hans Hoffman, Ernest Lebouille en Hans Frissen samen met de Beschermvrouwe Judith Oostwegel-van Uden verwelkomd. Voor iedereen een persoonlijk woordje, een knuffel of kusje. Het uitgebreide sponsorontbijt lachte je aan, honger of niet, hier kon je geen weerstand aan bieden. Hotel Kasteel Bloemendal (onlangs uitgebreid met een mooie wijnbar) heette vroeger Schloss Blumenthal en heeft een hele mooie historie en is van Klooster, internaat voor meisjes van rijke komaf, militair ziekenhuis voor soldaten die gewond terugkeerden van het oorlogsfront, een school voor Havo en Atheneum, uiteindelijk aangekocht door de familie Van der Valk en omgetoverd tot het mooie en zeer sfeervolle Hotel Kasteel Bloemendal, waarin wij weer vertoefden met de Stichting Preuvenetour. In het mooie ontbijtrestaurant was het weer gezellig en een weerzien van bekende gezichten.

Na het ontbijt werden de spieren voorzichtig los gemaakt en klaargestoomd voor een mooie tocht door de Limburgse natuur. Onze Beschermvrouwe schoot op een ludieke manier de renners op weg om klokslag tien uur voor de eerste etappe naar het mooi gelegen verblijf van de familie Gubbels in Noorbeek, die voor ons wederom hun poorten gastvrij hadden opengezet. Lange vlakken stukken werden afgewisseld met korte hellingen en lange afdalingen, kortom mooie stukjes mountainbikeroutes. Toen de mountainbikers Noorbeek naderden leken zij ineens veel sneller vooruit te komen, want wat bleek de geur van de vers gebakken wafels en Limburgse vlaai van de familie Gubbels kwam hen al tegemoet. De beide -speciaal voor deze gelegenheid- nieuw gebouwde toiletten werden druk bezocht. Een tien met een griffel en een zoen van de juffrouw voor onze sponsoren Pierre en Tineke Gubbels (Medireva) voor hun geweldige gastvrijheid ! De heerlijke versgebakken wafels, vlaai, koffie, wijntjes, biertjes en andere drankjes gingen er in als "koek" . Zelfs voor onderweg kregen de fietsers en gasten nog wafels van Pierre en Tineke mee.

Om de calorieën hoefden de mountainbikers zich geen zorgen te maken, die werden er op weg naar de volgende ravitaillering al weer snel uit gefietst. Nadat de mountainbikers bekomen waren van de stevige kuitenbijters en de inwendige mens te goed gedaan hadden aan de heerlijke zoetigheden werd vertrokken richting Golfbaan Het Rijk van Margraten. De lengte van deze etappe was ca. 13,6 km en had vijf beklimmingen. Deze mooie golfbaan ligt in het schitterende heuvellandschap tussen landerijen, wijngaarden en bossen. Wij hopen dat U net als wij genoten heeft van het schitterende uitzicht vanaf het terras over de golfbanen op de stad Maastricht! In het gezellige clubhuis werden wij warm verwelkomt door Mischa Van Zeijl en verwend met verrukkelijke Limburgse mosterdsoep met spekjes en lekkere minibroodjes. Uiteraard met koffie, een wijntje, een biertje of gewenst ander drankje.
De Stichting Preuvenetour kan alweer een geweldige nieuwe stopplaats bijschrijven in de archiefboeken. Wij kunnen U verraden dat de voorzitter met zijn Josje (beiden houden wel van een gezellig en lekker etentje) de mooie menukaart eer aan hebben gedaan en hier ook menig avondje met mooi weer het terras hebben opgezocht voor een wijntje met BB (bitterballen mmmm) Een aanrader om zowel in de winter als in de zomer te gaan lunchen, dineren of zomaar een terrasje te pikken. (en je hoeft hier geen lid van de golfclub voor te zijn) Enkele van onze sponsoren blijken al vanaf de start lid te zijn van deze mooie -zeer gastvrije- golfbaan. Ook hier weer authentieke Limburgse gastvrijheid ten top !

Na deze stop moesten de mountainbikers zich weer klaarmaken voor de volgende kortste etappe van vandaag (13 km) met slechts twee beklimmingen. Deze rit ging op weg naar de ons reeds vertrouwde stopplaats Koetshuis Kasteel Rijckholt. Het landelijk gelegen maar toch makkelijk bereikbare complex wordt geëxploiteerd door Jean en Linda Vliegen, die wederom gastvrij hun kasteeldeuren voor ons wagenwijd hadden opengezet. We werden hier verrast op een culinair Limburgs hoogstandje en wel gebakken bloedworst met spek en appel en een saus van stroop op roggebrood en heerlijke drankjes in overvloed. Dus ook qua culinaire verwennerij op alle stopplaatsen Limburgse heerlijkheden!

Omstreeks 15.15 uur werd door onze Beschermvrouwe het laatste startschot gegeven voor de allerlaatste en (langste) vierde route van ca. 26,4 km met maar liefst zeven beklimmingen. De renners wisten weliswaar dat een mooie wielerdag bijna ten einde was maar de noeste rijders moesten alles geven. Moe maar zeer voldaan kwamen zij aan bij Hotel Kasteel Bloemendal, alwaar zij met veel schouderklopjes werden verwelkomd door de sponsoren, hun gasten en het bestuur. De fietsen konden met een hogedruk reiniger worden schoongespoten (dat was wel nodig !!) en nadat de fietsers een heerlijke warme douche hadden genomen in een van de mooie hotelkamers van Kasteel Bloemendal, lieten zij zich het geweldige zeer uitgebreide winterse buffet en natuurlijk niet te vergeten het dessertbuffet, goed smaken. Na nog een laatste kop koffie was het tijd om afscheid te nemen en zien alle renners, sponsoren, gasten en bestuur alweer uit naar een volgende Preuvenetour!

De volgende Preuvenetour (zomer editie) zal verreden worden op 4 september 2014. Voor mooie foto's en video van deze geweldige dag klikt u hier. Nog een kleine tip: op de webpagina van Chapeau Magazine kunt U ook een kleine impressie vinden van de mooie dag en een aantal schitterende foto's van onze hoffotograaf Frits Widdershoven! Ook in de volgende editie van de Chapeau zullen foto's worden geplaatst.