Home

Welkom op de website van Stichting Preuvenetour. De stichting die geld inzamelt voor goede doelen door middel van tourtochten, gereden door prominenten. Met name de sponsoren zorgen ervoor dat ieder jaar weer de stichting diverse goede doelen kan steunen.

9e Preuvenewintertour 25 januari 2014 weer groot succes!

Saamhorigheid, teamgeesten gezelligheid was troef en allemaal gingen wij op weg naar dezelfde klinkende overwinning: Het goede doel!

25 januari 2014 stond alweer de negende Preuvenewintertour op het programma. De deuren van Hotel Kasteel Bloemendal in Vaals stonden alweer wagenwijd en gastvrij open. Het bestuur van de Stichting Preuvenetour wachtte zoals altijd hun gasten vriendelijk op.

Ondanks het winterweer was het een ideale dag om te mountainbiken. Zoals altijd tijdens de Preuvenetour waren de omstandigheden ook weer optimaal. Met open armen werden de gasten door het bestuur Hans Hoffman, Ernest Lebouille en Hans Frissen samen met de Beschermvrouwe Judith Oostwegel-van Uden verwelkomd. Voor iedereen een persoonlijk woordje, een knuffel of kusje. Het uitgebreide sponsorontbijt lachte je aan, honger of niet, hier kon je geen weerstand aan bieden. Hotel Kasteel Bloemendal (onlangs uitgebreid met een mooie wijnbar) heette vroeger Schloss Blumenthal en heeft een hele mooie historie en is van Klooster, internaat voor meisjes van rijke komaf, militair ziekenhuis voor soldaten die gewond terugkeerden van het oorlogsfront, een school voor Havo en Atheneum, uiteindelijk aangekocht door de familie Van der Valk en omgetoverd tot het mooie en zeer sfeervolle Hotel Kasteel Bloemendal, waarin wij weer vertoefden met de Stichting Preuvenetour. In het mooie ontbijtrestaurant was het weer gezellig en een weerzien van bekende gezichten.

Na het ontbijt werden de spieren voorzichtig los gemaakt en klaargestoomd voor een mooie tocht door de Limburgse natuur. Onze Beschermvrouwe schoot op een ludieke manier de renners op weg om klokslag tien uur voor de eerste etappe naar het mooi gelegen verblijf van de familie Gubbels in Noorbeek, die voor ons wederom hun poorten gastvrij hadden opengezet. Lange vlakken stukken werden afgewisseld met korte hellingen en lange afdalingen, kortom mooie stukjes mountainbikeroutes. Toen de mountainbikers Noorbeek naderden leken zij ineens veel sneller vooruit te komen, want wat bleek de geur van de vers gebakken wafels en Limburgse vlaai van de familie Gubbels kwam hen al tegemoet. De beide -speciaal voor deze gelegenheid- nieuw gebouwde toiletten werden druk bezocht. Een tien met een griffel en een zoen van de juffrouw voor onze sponsoren Pierre en Tineke Gubbels (Medireva) voor hun geweldige gastvrijheid ! De heerlijke versgebakken wafels, vlaai, koffie, wijntjes, biertjes en andere drankjes gingen er in als "koek" . Zelfs voor onderweg kregen de fietsers en gasten nog wafels van Pierre en Tineke mee.

Om de calorieën hoefden de mountainbikers zich geen zorgen te maken, die werden er op weg naar de volgende ravitaillering al weer snel uit gefietst. Nadat de mountainbikers bekomen waren van de stevige kuitenbijters en de inwendige mens te goed gedaan hadden aan de heerlijke zoetigheden werd vertrokken richting Golfbaan Het Rijk van Margraten. De lengte van deze etappe was ca. 13,6 km en had vijf beklimmingen. Deze mooie golfbaan ligt in het schitterende heuvellandschap tussen landerijen, wijngaarden en bossen. Wij hopen dat U net als wij genoten heeft van het schitterende uitzicht vanaf het terras over de golfbanen op de stad Maastricht! In het gezellige clubhuis werden wij warm verwelkomt door Mischa Van Zeijl en verwend met verrukkelijke Limburgse mosterdsoep met spekjes en lekkere minibroodjes. Uiteraard met koffie, een wijntje, een biertje of gewenst ander drankje.
De Stichting Preuvenetour kan alweer een geweldige nieuwe stopplaats bijschrijven in de archiefboeken. Wij kunnen U verraden dat de voorzitter met zijn Josje (beiden houden wel van een gezellig en lekker etentje) de mooie menukaart eer aan hebben gedaan en hier ook menig avondje met mooi weer het terras hebben opgezocht voor een wijntje met BB (bitterballen mmmm) Een aanrader om zowel in de winter als in de zomer te gaan lunchen, dineren of zomaar een terrasje te pikken. (en je hoeft hier geen lid van de golfclub voor te zijn) Enkele van onze sponsoren blijken al vanaf de start lid te zijn van deze mooie -zeer gastvrije- golfbaan. Ook hier weer authentieke Limburgse gastvrijheid ten top !

Na deze stop moesten de mountainbikers zich weer klaarmaken voor de volgende kortste etappe van vandaag (13 km) met slechts twee beklimmingen. Deze rit ging op weg naar de ons reeds vertrouwde stopplaats Koetshuis Kasteel Rijckholt. Het landelijk gelegen maar toch makkelijk bereikbare complex wordt geëxploiteerd door Jean en Linda Vliegen, die wederom gastvrij hun kasteeldeuren voor ons wagenwijd hadden opengezet. We werden hier verrast op een culinair Limburgs hoogstandje en wel gebakken bloedworst met spek en appel en een saus van stroop op roggebrood en heerlijke drankjes in overvloed. Dus ook qua culinaire verwennerij op alle stopplaatsen Limburgse heerlijkheden!

Omstreeks 15.15 uur werd door onze Beschermvrouwe het laatste startschot gegeven voor de allerlaatste en (langste) vierde route van ca. 26,4 km met maar liefst zeven beklimmingen. De renners wisten weliswaar dat een mooie wielerdag bijna ten einde was maar de noeste rijders moesten alles geven. Moe maar zeer voldaan kwamen zij aan bij Hotel Kasteel Bloemendal, alwaar zij met veel schouderklopjes werden verwelkomd door de sponsoren, hun gasten en het bestuur. De fietsen konden met een hogedruk reiniger worden schoongespoten (dat was wel nodig !!) en nadat de fietsers een heerlijke warme douche hadden genomen in een van de mooie hotelkamers van Kasteel Bloemendal, lieten zij zich het geweldige zeer uitgebreide winterse buffet en natuurlijk niet te vergeten het dessertbuffet, goed smaken. Na nog een laatste kop koffie was het tijd om afscheid te nemen en zien alle renners, sponsoren, gasten en bestuur alweer uit naar een volgende Preuvenetour!

De volgende Preuvenetour (zomer editie) zal verreden worden op 4 september 2014. Voor mooie foto's en video van deze geweldige dag klikt u hier. Nog een kleine tip: op de webpagina van Chapeau Magazine kunt U ook een kleine impressie vinden van de mooie dag en een aantal schitterende foto's van onze hoffotograaf Frits Widdershoven! Ook in de volgende editie van de Chapeau zullen foto's worden geplaatst.

TEFAF 17-3-2014 met sponsors en Les Amis Du Preuvenetour.

Vooruitblik van bezoek aan de TEFAF met de sponsoren en Les Amis Du Preuvenetour op 17 maart 2014.


Op maandag 17 maart 2014 zullen wij weer een gezamenlijk bezoek brengen aan de TEFAF in het Mecc te Maastricht. Het bestuur van de Stichting Preuvenetour heeft dit jaar een andere culinaire invulling voor wat betreft het Tefaf bezoek in petto. In afwijking van andere jaren zullen wij het Tefaf bezoek afsluiten met een uitgebreid oosters buffet. Laat U wederom verrassen.

In verband met deze culinaire oosterse verrassing tijdig aanmelden voor zaterdag 22 februari 2014 !