Stichting Preuvenetour: De stichting die geld inzamelt voor goede doelen door middel van tourtochten, gereden door prominenten. Met name de sponsoren zorgen ervoor dat ieder jaar weer de stichting diverse goede doelen kan steunen.

Tefaf bezoek 2015

De weergoden waren ons weer goed gezind. Maandag 16 maart scheen volop het zonnetje. Na een ontvangst met koffie en gebak in het NH Hotel toog het grote gezelschap van sponsoren en hun gasten individueel naar het Mecc. Het Mecc was wederom fenomenaal omgetoverd tot de toonaangevende kunstbeurs Tefaf. Iedereen genoot volop van de schitterende getoonde kunst en de sfeer.

Na het bezoek aan de Tefaf was er weer een gezellig samen zijn in het NH Hotel. Voor Ben Janssens was er nog een extra verrassing. Het bestuur en Beschermvrouwe van de Stichting Preuvenetour hadden de kunstenares Marij Hermsen opdracht gegeven een BIJZONDERE Gerrie Knetemann trofee te vervaardigen voor Ben Janssens die in 2014 de trofee verdiende. Ben Janssens kreeg deze bijzondere trofee uitgereikt voor zijn krachtige doorzettingsvermogen bij het herstel van zijn zware fiets ongeluk in 2013. Ook Mr. Pinkpop, Jan Smeets, werd verrast met de Gerrie Knetemann trofee voor zijn verdiensten tijdens de preuvenetour in 2013.

Deze bijzondere dag werd afgesloten met het inmiddels traditionele Chinees-Indische buffet in het NH Hotel, waar onder het genot van een drankje nog lang werd nagekeuveld. Wederom terugkijkend op een geslaagd sponsorevenement zien wij alweer uit naar het het volgende evenement en wel 22 juni bij Hotel Voncken in Valkenburg.

Geslaagde 10e Winter Preuvenetour 31-1-2015

Ondanks dat de weersverwachting was dat het kon vriezen of dooien waren de weergoden de Winterpreuvenetour wederom gunstig gezind. De " weurs aon Klara" helpt niet alleen in de zomer maar ook in de winter blijkt. Na een heerlijk en goedverzorgd ontbijt op Kasteel Bloemendal te Vaals stond het zonnetje al aan de hemel.

Na het startschot om 10.00 uur door Tiny Kusters van Scapa Maastricht begonnen de renners aan het parcours. Ca 75 renners gingen vervolgens gewapend met handschoenen, dikke truien en mutsen, fit van start door de prachtige (deels nog besneeuwde) bossen naar de Schaapskooi in Epen. Hier stond de eerste pauze gepland. Men kon zich tegoed doen aan lekkere verse koffie en overheerlijke Limburgse vlaai. Ook was er de mogelijkheid om de stallen te bezoeken en de pasgeboren lammetjes te aanschouwen.

Na het vertoeven aan het warme openhaardvuur gaven de koprijder, Robbert Lambriks, en de euromotards het startsein voor etappe 2. Deze voerde de fietsers via o.a. Heijenrath, Waterop, Beutenaken en Banholt naar het prachtige Koetshuis Kasteel Rijckholt, waar wij door Jean en Linda Vliegen wederom zeer gastvrij werden ontvangen en ons tegoed konden doen aan o.a. overheerlijke erwtensoep met roggebrood en spek. Dat er na ons vertrek een speciale poetsploeg werd opgetrommeld behoeft geen uitleg. :)

Nadat de fietsers en de gasten zich weer hadden opgewarmd volgde er een stevige afdeling in het mooie Limburgse landschap en genoten de fietsers -ondanks de zware tocht- toch volop van al het moois dat de natuur te bieden heeft. De mountainbikers zijn inmiddels nog modderiger geworden en worden in de sfeervol ingerichte ruimten van de grottenlocatie La Caverne ( behorende bij het onlangs volledig gerenoveerde Hotel Vue) in Berg en Terblijt verwelkomd. Wat die dag extra fijn wordt ervaren is dat de vloeren in die grotten voorzien zijn van vloerverwarming en de open haard brandde. We werden hier getrakteerd op exclusieve gerechtjes zoals o.a. oesters, eigen gerookte zalm met zalmkaviaar,coquilles en een overheerlijke vitello tonato. Ook werd nu voorzichtig een eerste glaasje wijn genuttigd.

De laatste etappe voerde de renners terug naar het mooie Hotel Kasteel Bloemendal in Vaals waar de renners eerst de fietsen met hogedrukreinigers konden schoonspuiten en vervolgens genoten van een welverdiende hete douche. Wederom fris, fruitig en hongerig meldde iedereen zich vervolgens aan het uitgebreide overheerlijke -inmiddels voor de winterpreuvenetour traditionele- Limburgse winterbuffet. De geweldige dag werd op die manier mooi afgesloten en met een voldaan gevoel ging iedereen omstreeks de klok van 20.00 uur huiswaarts.

De Preuvenetour maakt zich nu alweer op voor een volgende evenement en wel de Tefaf (mid) dag die op maandag 16 maart zal plaatsvinden !

 

 

 Meer nieuwsitems en verslagen kunt u hier terug vinden.